maandag 11 maart 2013

Beautyblogs #1: UK


Om up to date te zijn en op de hoogte te zijn van alles wat in beautyland gebeurt, volg ik dagelijks tal van blogs. Hieronder deel ik mijn favoriete beautyblogs. Toevallig zijn die allemaal afkomstig van Britse oorsprong. 

Mijn all time favoriete beautyblogs zijn van Estée (http://www.essiebutton.com), Anna (http://www.viviannadoesmakeup.com) en Lily Pebbles (http://www.whatihearttoday.com). Zowel nieuwe producten, reviews, looks, fashion als lifestyle komen aan bod. De aanpak is luchtig maar toch serieus. Megan Isobel (http://www.lipssofacto.com) en Kate (http://www.gh0stparties.com) zou ik ook onder dezelfde noemer steken.

Voor make-up tips en tricks, weetjes of "lessen" wend ik me vaak tot de "oudere" generatie van professionals. Wayne Goss (http://www.youtube.com/gossmakeupartist is mijn favoriet. De uitleg is kort en bondig, to the point, volledig. De aangesneden thema's zijn origineel en nog niet 100000x uit de doeken gedaan in het verleden. Sam & Nic Chapman (http://www.pixiwoo.com en http://www.youtube.com/pixiwoo) maken vaak ook leuke filmpjes met een hele look in of leuke reviews van producten, net zoals Lisa Eldridge (http://www.lisaeldridge.com en http://www.youtube.com/lisaeldridgedotcom).
Ruth Crilly (http://www.amodelrecommends.com) en Tanya Burr (http://www.tanyaburr.co.uk) vind ik ook wel eens leuk om te bekijken, ter afwisseling.

Ik probeerde de bloggers thema's of volgens aanpak te groeperen, maar achteraf gezien is de groepering eerder volgens leeftijdscategorie gebeurd. Er zijn er nog veel meer, maar deze vind ik het meest leerrijk en ontspannend tegelijk. Ze zijn interessant om te lezen en aangenaam om te bekijken. 

By the way, bovenstaande foto's zijn van mijn cactus, het meest originele valentijndsgeschenk ever. Sinds een week schiet hij vruchtjes als een zot, seriously hitting puberty zou ik zeggen. De roze paprika-vormige scheutjes hebben het meest geniale roze kleur ever, m'n perfecte nagellak kleurtje voor de komende zonnemaanden. Volgens het internet zijn deze vruchtjes trouwens eetbaar.